Ontdek topdeals vergelijk nu en bespaar
sterren

Siemens wasmachines kopen? Beste modellen van dit jaar!

Siemens is een merk dat mensen kennen en vertrouwen voor huishoudelijke apparaten. Siemens wasmachines zijn populair omdat ze van goede kwaliteit zijn en lang meegaan. Als je een Siemens wasmachine hebt gekocht of van plan bent te kopen, dan zijn er belangrijke dingen die je moet doen om er het beste uit te halen.

Vergelijk de top 10 beste Siemens wasmachine aanbiedingen!

Heb je een nieuwe Siemens wasmachine nodig? We hebben de top 10 op een rijtje gezet om je te helpen kiezen. Vergelijk de aanbiedingen om er een te vinden die bij je past en bespaar geld.

Hier zijn enkele tips en trucs om je te helpen bij het gebruik van je Siemens wasmachine

Lees de handleiding

Als je een Siemens wasmachine koopt, is het eerste wat je moet doen de handleiding lezen. De handleiding bevat informatie over hoe de machine werkt en welke instellingen beschikbaar zijn. Het lezen ervan helpt je om de machine correct te gebruiken en eventuele problemen op te lossen.

Gebruik het juiste wasmiddel

Gebruik voor je Siemens wasmachine het juiste wasmiddel. Siemens maakt zelf wasmiddel, maar je kunt ook andere merken gebruiken die goed zijn voor de was. Gebruik niet te veel wasmiddel, anders kan het vast komen te zitten in de machine en ervoor zorgen dat hij niet goed werkt.

Kies de juiste wascyclus

Siemens wasmachines hebben verschillende instellingen voor verschillende soorten wasgoed. Kijk op het label op je kleding om te weten welke instelling en temperatuur je moet gebruiken. Zo krijg je de beste resultaten en gaat je machine langer mee.

Houd de machine schoon

Het is belangrijk om je Siemens wasmachine schoon te houden. Zorg ervoor dat je het wasmiddelbakje en de rubberen rand van de deur vaak schoonmaakt. Dit voorkomt dat vuil en schimmel zich binnenin verzamelen. Maak ook de filters regelmatig schoon, zodat je machine goed blijft werken.

Maak gebruik van extra functies

Siemens wasmachines hebben extra functies zoals de eco-modus en stoom om de machine beter te laten werken. Door deze extra functies te gebruiken kun je energie en water besparen.

Laat de machine niet te vol

Doe niet te veel wasgoed in je Siemens wasmachine. Hierdoor kan de machine minder goed werken en wordt je kleding niet goed schoon. Zorg ervoor dat je de instructies op elk van je kledingstukken bekijkt om te weten hoeveel wasgoed goed is voor elke lading.

Conclusie:

Deze blogpost gaat over het gebruik van Siemens wasmachines. We hebben het gehad over hoe je ervoor zorgt dat je klaar bent om de machine te gebruiken, welke wasmiddelen het beste zijn en welke wasprogramma’s het beste werken voor verschillende soorten kleding. We hebben het ook gehad over een aantal veel voorkomende problemen en hoe je die kunt oplossen.

Siemens wasmachines zijn betrouwbaar en helpen je om je kleding snel en gemakkelijk te wassen. Volg de instructies bij het gebruik en onderhoud, zodat hij lang meegaat en altijd goed werkt. We hopen dat deze tips je helpen het beste uit je Siemens wasmachine te halen!

Wat is de beste Siemens wasmachine ? Ontdek de top 5!

Siemens is een van de meest betrouwbare merken wasmachines. Met zoveel opties kan het lastig zijn om te beslissen welk model het beste bij je past. Wij kozen de 5 beste Siemens modellen en bekeken ze voor je.

1. Siemens WG44B2A5NL intelligentDosing

Zou je willen dat je geen wasmiddel hoefde af te meten voor je was? De Siemens WG44B2A5NL intelligentDosing wasmachine kan je helpen. Hij doseert de juiste hoeveelheid wasmiddel voor maximaal 9 kilo wasgoed. Dit betekent dat je een hele week kleding kunt wassen en de juiste hoeveelheid wasmiddel kunt gebruiken, waardoor je kleding er beter uitziet en langer meegaat.

De Siemens WG44B2A5NL verbruikt heel weinig energie, zelfs als je een kleine lading wast. Hij kan je was zelfs in slechts één uur schoonmaken met behulp van powerSpeed 59′. Je kunt ook de Home Connect app gebruiken om een programma te kiezen vanaf je telefoon – zo kun je de was doen zonder van de bank af te komen!

Pluspunten
 • Automatisch doseert van je wasmiddelen
 • Heeft een snelprogramma binnen 59 minuten schoon
 • SmartFinish stoomfunctie
Minpunten
 • Geen

2. Siemens WG56B2A7NL intelligentDosing

Zou je willen dat het makkelijker was om de was te doen? De Siemens WG56B2A7NL intelligentDosing wasmachine kan je helpen. Hij voegt automatisch wasmiddel voor je toe, zodat jij je daar geen zorgen over hoeft te maken. Dat bespaart tijd, water en energie! Bovendien blijft je kleding langer mooi.

Deze wasmachine, de Siemens WG56B2A7NL, kan veel wasgoed in één keer doen. Het vulgewicht is 10 kilogram. Dat is genoeg voor een week aan kleding. Bovendien kan hij ook kleine wasjes heel efficiënt aan. Dus hoe veel of hoe weinig je ook moet wassen, met deze machine zit je altijd goed!

Als je iets snel schoon wilt hebben, gebruik dan het powerSpeed 59′ programma. Hiermee kun je de helft van je trommel in een uur wassen. Perfect voor als je haast hebt.

Pluspunten
 • intelligentDosing 
 • PowerSpeed 59′ extra snelle was
 •  SmartFinish stoomfunctie
Minpunten
 • Geen

3. Siemens WU14UT20NL

De Siemens WU14UT20NL wasmachine is echt geweldig! Hij heeft een zeer hoge energieklasse A, waardoor je geld kunt besparen tijdens de levensduur van de machine. Gemiddeld kun je tot wel €290 besparen! Dat is geweldig!

Deze wasmachine heeft een grote trommel die 8 kilogram kleding kan bevatten – genoeg voor zowel kleine als grote ladingen. Met het touchscreen kun je het juiste programma kiezen uit 15 opties om je was te doen zoals jij dat wilt.

Als je veel sportkleding en wandelbroeken hebt, is het speciale outdoorprogramma de beste optie voor jou! Zo wordt je kleding op de best mogelijke manier gewassen en gaat het langer mee.

Pluspunten
 • VarioSpeed tot 60% sneller
 • iSensoric sensoren
 • Super stil
Minpunten
 • Geen stoomfunctie

4. Siemens WG44G2Z5NL

€749,00
€919,00
Coolblue.nl

De Siemens WG44G2Z5NL (iQ500) wasmachine kan je leven een stuk eenvoudiger maken. Hij heeft een speciaal programma genaamd smartFinish dat ervoor zorgt dat je 50% minder van je kleding hoeft te strijken nadat ze droog zijn. Dit betekent dat je minder kleding hoeft te strijken.

Deze wasmachine is erg groot en er past veel wasgoed in. Je hoeft niet steeds kleine ladingen te doen en bent sneller klaar. Als je kreukels in je kleding hebt, gebruik dan het smartFinish programma. Het duurt maar 20 minuten om je kleren te stomen en ze zien er weer als nieuw uit!

Pluspunten
 • SmartFinish stoomfunctie
 • VarioSpeed tot 60% sneller
 • Anti-vlekkensysteem
 • Centrifugeert zeer stil
Minpunten
 • Geen

5. Siemens WM14VK70NL – iQ700 – Wasmachine

Als je de beste prestaties van een wasmachine wilt, dan is de Siemens WM14VK70NL de wasmachine voor jou. Hij is in december 2022 door de Consumentenbond uitgeroepen tot Beste uit de Test.

Deze wasmachine maakt gebruik van geavanceerde functies om hem gebruiksvriendelijker te maken. SpeedPack XL kan het wasproces tot 65% sneller maken. VarioSpeed helpt het wasmiddel sneller te werken.

De wasmachine heeft een speciale functie die intelligentDosing heet. Het gebruikt sensoren om uit te zoeken hoeveel wasmiddel er nodig is voor elke lading. Dit helpt je om niet te veel wasmiddel te gebruiken.

WaterPerfect Plus helpt je om de beste wasresultaten te krijgen met de minste hoeveelheid water. Dit bespaart je geld en energie, dus dat is een extra bonus!

Pluspunten
 • VarioSpeed
 • IntelligentDosing
 • speedPack XL verkorte prgramma’s
 • WaterPerfect Plus systeem
Minpunten
 • Geen

Ontdek nog meer andere topproducten

Als je een goede wasmachine wilt, overweeg dan Bosch, AEG en Beko. Dit zijn kwaliteitsmachines die niet te duur zijn. Ze helpen je om je was snel en gemakkelijk schoon te krijgen. Laten we eens kijken wat ze allemaal te bieden hebben.

Bosch wasmachine: 

De Bosch wasmachine is een erg populaire keuze omdat hij lang meegaat en goed werkt. Hij heeft de i-Dos functie die je helpt de juiste hoeveelheid wasmiddel af te meten. Dit bespaart je geld en zorgt er ook voor dat je kleren schoon worden. De Bosch wasmachine is ook stil en verbruikt minder energie dan andere machines.

AEG wasmachine:

De AEG wasmachine heeft veel technologie. Hij heeft ProSense dat de lading weegt en de cyclus aanpast voor een gelijkmatige reiniging. Dit helpt je ook water en energie te besparen. De AEG wasmachine heeft ook een stille inverter motor zodat hij niet te luidruchtig is als hij draait.

Beko wasmachine: 

De Beko wasmachine is een goede keuze omdat hij goed werkt en erg handig is. Hij heeft een speciale technologie die AquaWave heet en die kleding verzorgt zodat het niet beschadigd raakt. Het display is gemakkelijk af te lezen en de trommel reinigt zichzelf, waardoor hij ook heel gemakkelijk te gebruiken en te onderhouden is.

Als je een wasmachine kiest, zijn er veel verschillende om uit te kiezen. Merken als Bosch, AEG en Beko hebben machines met goede functies en prestaties. Bedenk welke functies je het meest wilt en zoek er een die bij je budget past.

Veelgestelde vragen in een oogopslag

Hoe kan ik mijn Siemens wasmachine het beste onderhouden?

Reinig de wasmachine regelmatig, controleer en reinig de filter en laat de machine af en toe draaien op hoge temperatuur met een speciaal reinigingsmiddel.

Hoe kies ik het juiste wasprogramma voor mijn kleding?

Raadpleeg de wasvoorschriften op het kledinglabel en kies het programma dat het beste past bij het type stof en de kleur.

Raadpleeg de wasvoorschriften op het kledinglabel en kies het programma dat het beste past bij het type stof en de kleur.

Gebruik de aanbevolen hoeveelheid wasmiddel die wordt aangegeven op de verpakking van het wasmiddel en pas dit aan op basis van de hardheid van het water in jouw regio.

Waarom maakt mijn Siemens wasmachine lawaai tijdens het centrifugeren?

Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals een onbalans in de trommel, een versleten lager of een verstopte afvoerpomp. Raadpleeg de handleiding of schakel een monteur in om het probleem op te lossen.

Hoe kan ik energie besparen met mijn Siemens wasmachine?

Was op lagere temperaturen, gebruik de eco-modus en vul de trommel tot het maximale niveau voor een efficiënter gebruik van water en energie.

Tags:

Voordelig kopen
Logo