Ontdek topdeals vergelijk nu en bespaar
sterren

Egelhuis kopen? Ontdek de beste modellen!

Wil je een egelhuis kopen? Dan is het slim om prijzen te vergelijken en zo geld te besparen. Maar waar moet je op letten?

De interesse in egelhuizen groeit. Een goede plek voor een egel is een veilig en warm huisje. De beste keuze hangt af van hoeveel geld je hebt en wat je specifieke behoeften zijn.

Je kunt je eigen huis voor een egel maken als je dat wil. Dat kost wel wat tijd en je moet er handig voor zijn, maar het kan je geld besparen.

Kies de beste egelhuis voor jouw egel, zodat je geld kunt besparen. Kijk goed naar alle opties die er zijn en kies de beste voor jouw egel.

Vergelijk de top 10 beste egelhuis aanbiedingen!

Wie op zoek is naar een prachtig egelhuis om te kopen, zal met zo’n brede selectie mogelijk een beetje overweldigd zijn. We hebben het daarom gemakkelijker gemaakt door de top 10 beste egelhuis aanbiedingen te vergelijken.

Kies het perfecte egelhuis voor je tuin uit onze lijst. We helpen je de beste keuze te maken door de verschillende aspecten van elke aanbieding te bekijken.

Waarom een egelhuis in je tuin?

Als je een egel in je tuin ziet, is dat heel leuk! Maar ze zijn ook nuttig! Een egel kan helpen om ongedierte uit je tuin te verjagen. Ze kunnen ook zorgen voor een gezondere tuin door insecten en slakken op te eten. Als je een egelhuis in je tuin plaatst, kan de egel erin wonen en jouw tuin beschermen! Hier zijn enkele redenen waarom je een egelhuis in je tuin zou moeten overwegen:

Bescherming van egels

Egels hebben een veilige plek nodig om te schuilen en te nestelen. Door een egelhuis in je tuin te plaatsen, bied je deze dieren bescherming tegen roofdieren en slecht weer.

Bestrijding van tuinplagen

Egels eten insecten, slakken en andere tuinplagen. Door een egelhuis in je tuin te plaatsen, moedig je egels aan om in je tuin te blijven en deze plagen te bestrijden.

Bijdrage aan de biodiversiteit

Egels zijn een belangrijk onderdeel van de biodiversiteit in je tuin. Door een egelhuis in je tuin te plaatsen, draag je bij aan het behoud van deze dieren en hun leefomgeving.

Wat is het beste egelhuis? Ontdek de top 5!

 Van de top 5 egelhuizen die we hebben ontdekt, hebben we de beste geselecteerd. Het beste egelhuis is gemaakt van duurzaam hout, heeft een goede isolatie en een luchtgat. Het heeft ook een kleine opening aan de voorkant, waardoor de egel gemakkelijk binnen kan komen. Bovendien heeft het een waterdicht dak, zodat de egel droog blijft. Het is ook ontworpen om de egel te beschermen tegen roofdieren. Als je op zoek bent naar een goed egelhuis, dan is dit de beste optie.

1. CKB LTD – Houten Egelhuis 

Het egelhuisje is gemaakt van stevig hout en heeft een dak met dakpannen. Er is een kleine ingang speciaal voor egels. Binnenin is er een warm en veilig nest waar egels kunnen rusten en hun baby’s kunnen voeden.

Het egelhuisje heeft een voederbak en is een goede rustplek voor egels in de winter. Plaats het in je tuin om egels te helpen overwinteren en hun jongen te beschermen.

Pluspunten
 • Biedt een veilige ruimte voor egels om te nestelen en te overwinteren
 • Beschermt egels en hun jongen tegen roofdieren
 • Helpt egels een geschikte plek te vinden om te overwinteren in tuinen met beperkte nestruimte
Minpunten
 • Moet mogelijk regelmatig onderhouden en schoongemaakt worden om ervoor te zorgen dat het huisje geschikt blijft voor egels

2. Egelhuis Natuurlijk Model – Wildlife world

Het egelhuis is voorzien van een kleine, gesloten ingang die de egel beschermt tegen vijanden. De ingang is ook groot genoeg om de egel toegang te geven tot het huis.

De binnenkant van het egelhuis is voorzien van een zachte, warme voering die de egel beschermt tegen de elementen. Er is ook voldoende ruimte om de egel te laten rusten en voedsel te verzamelen.

Het egelhuis is ook voorzien van een kleine opening aan de bovenkant, waardoor de egel lucht kan krijgen. De opening is zo ontworpen dat het egelhuis waterdicht blijft.

Pluspunten
 • Stevig metalen frame biedt duurzaamheid en een lange levensduur
 • Waterdicht dak zorgt voor bescherming tegen regen en andere elementen
 • Biedt een veilig toevluchtsoord voor egels, bevordert hun populatie en de biodiversiteit
Minpunten
 • Metalen frame is niet zo esthetisch als andere materialen (bijv. hout)

3. Esschert Design – Egelhuisje

Het egelhuis is voorzien van een uitschuifbare toegangstunnel, zodat alleen egels de binnenkant van het huisje kunnen bereiken. De tunnel is gemaakt van stevig gaas, waardoor de egels de binnenkant van het huisje kunnen bereiken zonder dat er andere dieren binnen kunnen komen.

De toegangstunnel is ook voorzien van een klep, zodat de egels de tunnel kunnen verlaten als ze willen. De klep is gemaakt van stevig gaas, waardoor de egels de tunnel kunnen verlaten zonder dat er andere dieren binnen kunnen komen.

De egelmand is ook voorzien van een bitumen dak, waardoor het huisje goed beschermd is tegen regen en andere weersomstandigheden.

Pluspunten
 • Het hebben van egels in je tuin kan helpen bij het bestrijden van ongedierte zoals slakken.
 • Door egels te steunen met een egelhuis draag je bij aan het behoud van deze dieren.
Minpunten
 • Egelhuizen hebben mogelijk regelmatig onderhoud en schoonmaak nodig

4. Tuinplus – Rieten Egelmand 

Zorg ervoor dat de mand op een rustige plaats wordt geplaatst, uit het zicht en uit de wind. Vul de mand met bladeren of gemaaid gras, en bedek de mand met een laag bladeren. Dit zorgt ervoor dat de mand opgenomen wordt in de natuurlijke omgeving, waardoor egels er eerder gebruik van gaan maken.

De opening moet toegankelijk blijven, zodat de egels de mand kunnen gebruiken. De afmeting van dit egelhuis is circa 46 x 33 x 20 (lxbxh).

Pluspunten
 • Biedt een veilige schuilplaats voor egels tijdens de winterslaap
 • Helpt het behoud van egels te ondersteunen door een geschikte habitat te bieden
 • Gemaakt van natuurlijk materiaal (riet), dat goed past in de omgeving
Minpunten
 • Kan andere dieren of ongedierte aantrekken

5. Relaxdays-Houten egelhuisje

Zorg ervoor dat je het huisje regelmatig controleert op schade en vervang het als het nodig is. Vermijd het gebruik van chemische middelen in de buurt van het egelhuis, omdat deze schadelijk kunnen zijn voor de egels.

Als je het egelhuis in de lente verwijdert, laat het dan open zodat de egels kunnen ontsnappen. Als je de egels wilt observeren, doe dit dan op een afstand en verstoor ze niet. Als je de egels wilt helpen, voer ze dan alleen met voedsel dat speciaal voor egels is gemaakt.

Pluspunten
 • Een egelhuis biedt schuwe knaagdieren een veilige en gezellige plek om te overwinteren.
 • Het grenen egelhuis is duurzaam en weerbestendig, zodat de egels er lang in kunnen schuilen.
 • Plaats het huisje op een rustige en beschutte plek, bedekt met bladeren en kreupelhout, voor extra bescherming tegen de elementen
Minpunten
 • De aanschaf van een grenen egelhuis kunnen voor sommigen een afschrikmiddel zijn

Welke soorten materiaal zijn egelhuizen verkrijgbaar?

Egelhuizen zijn verkrijgbaar in een verscheidenheid aan materialen, zoals hout, kunststof, metaal en soms zelfs baksteen. Het materiaal dat je kiest, hangt af van je persoonlijke voorkeuren en de omgeving waarin je het huisje plaatst.

Hout is een goede keuze als je een meer natuurlijke look wilt, terwijl kunststof of metaal een goede optie is als je een meer moderne look wilt. Baksteen is een goede optie als je een meer traditionele look wilt, maar het is belangrijk om te weten dat het meer onderhoud vereist dan andere materialen.

Hieronder beschrijven wij de verschillende soorten materiaal waar egelhuizen van gemaakt kunnen worden.

Natuurlijke egelhuizen

Bladeren en takken en composthopen kunnen dienen als natuurlijke egelhuizen. Deze zijn goedkoop en gemakkelijk te maken, maar bieden mogelijk niet voldoende bescherming tegen roofdieren en slecht weer.

Gekochte egelhuizen

Er zijn verschillende soorten egelhuizen die je kunt kopen voor je tuin. Hier zijn enkele voorbeelden:

Houten egelhuizen

Houten egelhuizen zijn duurzaam en bieden goede bescherming tegen roofdieren en slecht weer. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en stijlen.

Plastic egelhuizen

Plastic egelhuizen zijn lichtgewicht en gemakkelijk te verplaatsen. Ze zijn ook duurzaam en bieden goede bescherming tegen roofdieren en slecht weer.

Keramische egelhuizen

Keramische egelhuizen zijn duurzaam en bieden goede bescherming tegen roofdieren en slecht weer. Ze zijn ook verkrijgbaar in verschillende maten en stijlen.

Waar moet je op letten als je een egelhuis gaat kopen?

Als je een egelhuis voor je tuin wilt kopen, zijn er enkele dingen waar je rekening mee moet houden. Hier zijn enkele tips:

Locatie van het egelhuis

Plaats het egelhuis op een beschutte plek in je tuin, uit de buurt van drukke wegen en andere gevaren.

Grootte van het egelhuis

Kies een egelhuis dat groot genoeg is voor een egel om in te schuilen en te nestelen. De afmetingen lengte breedte hoogte moeten minimaal 30 x 40 x 20 cm zijn.

Materiaal van het egelhuis

Kies een egelhuis gemaakt van duurzaam materiaal dat bestand is tegen slecht weer en roofdieren. Een blanke lak waterbasis kan helpen om het hout te beschermen.

Toegang tot het egelhuis

Zorg ervoor dat het egelhuis gemakkelijk toegankelijk is voor egels. Plaats het egelhuis op een vlakke ondergrond en maak een ingang die groot genoeg is voor een egel om doorheen te kruipen.

Onderhoud van het egelhuis

Om ervoor te zorgen dat je egelhuis lang meegaat, is het belangrijk om het regelmatig te onderhouden. Hier zijn enkele tips:

Schoonmaken van het egelhuis

Maak het egelhuis regelmatig schoon om te voorkomen dat er ziekten en parasieten ontstaan. Verwijder oude bladeren en ander afval en maak het egelhuis schoon met warm water en zeep.

Bescherming tegen roofdieren

Zorg ervoor dat het egelhuis goed beschermd is tegen roofdieren zoals katten en vossen. Plaats het egelhuis op een verhoogde plek en maak de ingang smal genoeg zodat alleen egels erdoorheen kunnen.

Vervanging van versleten onderdelen

Controleer regelmatig het egelhuis op versleten onderdelen en vervang deze indien nodig. Dit kan bijvoorbeeld de ingang of het dak zijn.

Conclusie

Het kiezen van het juiste egelhuis voor je tuin is belangrijk voor de bescherming van egels en het behoud van de biodiversiteit. Door rekening te houden met de locatie, grootte en materiaal van het egelhuis, kun je ervoor zorgen dat egels veilig en comfortabel kunnen leven in je tuin. Het regelmatig onderhouden van het egelhuis is ook belangrijk voor langdurig gebruik. Als je een goed egelhuis wilt, kun je er ook een zelf maken of boeken cds dvds raadplegen voor meer informatie.

Ontdek nog meer andere topproducten!

De Ultieme Krabpaal: Een Paradijs voor Elke Kat

Heb je ooit je kat zien uitrekken en haar nagels in de bank of het tapijt zien zetten? Dat is haar manier om te zeggen: “Ik heb een krabpaal nodig!” De krabpaal is niet alleen een plek voor je kat om haar nagels scherp te houden, maar ook een eigen plekje waar ze kan klimmen, spelen en relaxen. Als kattenbaasje vind ik het geweldig om mijn pluizige vriend te zien genieten van zijn eigen krabparadijs.

Veilig op Avontuur met een Kattentuigje

Als je denkt dat katten alleen binnen kunnen leven, dan heb je het mis! Met een kattentuigje kan jouw kat veilig de buitenwereld verkennen. Het is als een mini-uitje voor je huistijger, vol met nieuwe geurtjes en geluiden. Mijn eigen kat, Minoes, wordt altijd dolenthousiast als ze haar tuigje ziet. Het is de perfecte manier voor haar om een beetje te avonturieren zonder de gevaren van de grote, wijde wereld.

Een Likmat Hond: Smullen en Spelen Tegelijk

Heb je ooit gehoord van een likmat? Nou, het is een ware traktatie voor je viervoeter! Het is niet alleen een lekker snackmoment, maar ook een mentale uitdaging. Honden moeten werken voor hun voedsel, wat hun natuurlijke gedrag stimuleert. Mijn hond, Bruno, kan uren zoet zijn met zijn likmat – het is echt een genot om hem zo bezig te zien!

Tips voor het Kiezen van de Juiste Producten:

1.     Kijk naar de grootte en het karakter van je huisdier – niet elke kat of hond is hetzelfde!

2.     Let op de kwaliteit en duurzaamheid van het product – je wilt toch niet dat het na een week al kapot is?

3.     Lees beoordelingen van andere huisdiereigenaren – zij hebben vaak waardevolle inzichten.

Met deze fantastische producten wordt het leven van je huisdier nóg leuker. En zeg nou zelf, wat is er nu mooier dan een gelukkige viervoeter in huis?

Veelgestelde vragen over Egelhuisjes

Wat eten egels?

Egels eten een verscheidenheid aan voedsel, zoals insecten, slakken, wormen en ander ongewerveld klein. In een tuin kunnen egels ook gevoerd worden met speciale egelvoeding of een mix van nat kattenvoer en droge kattenbrokjes.

Waar moet ik een egelhuisje plaatsen?

Plaats het egelhuisje op een rustige, beschutte plek in de tuin, bij voorkeur met de opening weg van de noordelijke en oostelijke wind.

Hoe groot moet een egelhuisje zijn?

Een egelhuisje moet groot genoeg zijn voor een egel om comfortabel in te bewegen en te nestelen, een formaat van ongeveer 30 x 40 cm is aan te bevelen.

Moet ik het egelhuisje isoleren?

Het is een goed idee om het egelhuisje te isoleren met natuurlijke materialen zoals droge bladeren of hooi om de egels warm te houden tijdens de winter.

Wanneer is de beste tijd om een egelhuisje te plaatsen?

De beste tijd om een egelhuisje te plaatsen is in de late zomer of vroege herfst, zodat egels het kunnen vinden en gebruiken voor de winterslaap.

Voordelig kopen
Logo