Ontdek topdeals vergelijk nu en bespaar
sterren

Beste kattenluik kopen? Vergelijk prijzen en bespaar!

Ben je het zat om de hele dag op te staan om de deur open te doen voor je kat? Wil je je kat de vrijheid geven om zelf naar buiten te gaan? Dan is een kattenluik de perfecte oplossing voor jou en je harige vriend. In dit artikel gaan we het hebben over het beste kattenluik dat je kunt kopen en laten we je zien hoe je geld kunt besparen door prijzen te vergelijken.

Een van de beste opties op de markt is het SureFlap kattenluik. Dit innovatieve kattenluik biedt niet alleen gemak voor jou en je kat, maar zorgt er ook voor dat ongewenste gasten buiten blijven.

Vergelijk de top 10 beste kattenluik aanbiedingen!

Elke katteneigenaar weet hoe belangrijk een goed kattenluik is. Maar met zoveel keuze kan het moeilijk zijn om het juiste luik te vinden. Daarom hebben wij de top 10 beste kattenluik aanbiedingen vergeleken om je te helpen bij je beslissing.

Van slimme kattenluiken die je kat herkennen tot eenvoudige luiken die de taak net zo goed volbrengen – de beste kattenluik keuze hangt af van wat jij en je kat nodig hebben.

Dus waar wacht je nog op? Vergelijk de beste kattenluik aanbiedingen nu en geef je kat de vrijheid die hij verdient!

Wat zijn de voordelen en nadelen van een kattenluik?

Als een trotse katteneigenaar heb je waarschijnlijk al gedacht aan het installeren van een kattenluik. Maar zoals bij elke beslissing, zijn er zowel voordelen als nadelen die je moet overwegen. Laten we eens kijken wat ze zijn!

Voordelen van een kattenluik

 1. Zelfstandigheid voor uw kat: Met een kattenluik kan uw kat zelf bepalen wanneer ze naar binnen of naar buiten wil. Ze hoeven niet meer te wachten tot je de deur voor ze opent.
 2. Gemak voor jou: Je hoeft niet meer constant op te staan om je kat in of uit te laten. Dit kan bijzonder handig zijn als je kat ’s nachts graag buiten is.
 3. Minder kans op ongelukken binnenshuis: Met een kattenluik kan je kat naar buiten om haar behoefte te doen wanneer ze maar wil. Dit kan het risico op ongelukken in huis verminderen.

Nadelen van een kattenluik

 • Veiligheidsrisico’s: Hoewel er kattenluikjes zijn die zijn ontworpen om te openen met de microchip van jouw kat, kunnen sommige kattenluiken nog steeds een uitnodiging zijn voor andere dieren of zelfs inbrekers.
 • Mogelijke tocht: Een kattenluik kan tocht veroorzaken, wat zowel oncomfortabel kan zijn voor de bewoners van het huis als voor de kat zelf.
 • Kosten: Hoewel een eenvoudig kattenluik niet al te duur is, kunnen de kosten oplopen als je kiest voor een geavanceerd model met extra functies.

Er is geen eenduidig antwoord op de vraag of een kattenluik een goed idee is of niet. Het hangt echt af van jouw specifieke situatie en dat van jouw kat. Mijn persoonlijke ervaring, echter, is dat de voordelen vaak opwegen tegen de nadelen, vooral voor katten die graag veel tijd buiten doorbrengen!

Wat is de beste kattenluik? Ontdek de top 5!

Katbezitters weten dat een kattenluik een essentiële aanvulling op het huis is. Het geeft uw kat de vrijheid om naar binnen en buiten te lopen, terwijl het u de rust geeft. Maar welke is de beste?

1. Beste Kattenluik – Sureflap Microchip

Een kattenluik is het ideale product om jouw kat de vrijheid te geven die ze verdient. Om te voorkomen dat andere katten jouw huis binnendringen, heeft SureFlap een reeks kattenluiken ontworpen die werken met microchipherkenning, zoals het Microchip Kattenluik. Voor grotere katten en kleine honden is het Microchip Dierenluik wellicht een betere keuze.

Sureflap Kattenluik

Het Kattenluik is geschikt voor katten met een klein tot normaal postuur en kan worden geïnstalleerd in deuren, glas en muren. Dankzij de los verkrijgbare tunnelverlengstukken kan het kattenluik in muren van elke dikte worden gemonteerd. Bij montage in glas is het belangrijk om contact op te nemen met een professionele glaszetter en gebruik te maken van de los verkrijgbare Adapter S. Montage in de deur is eenvoudig dankzij de tweedelige montage.

Klepmodi

De klep heeft vier modi: je kat kan of alleen naar binnen, of alleen naar buiten, of het luik staat geheel open zodat de kat naar buiten en naar binnen kan of het luik zit helemaal dicht. De klep heeft een tochtstrip om tocht tegen te gaan.

Microchipsysteem

Uniek aan dit luik is het microchipsysteem. Het Microchip Kattenluik is ontworpen om exclusieve toegang te verlenen aan jouw huisdieren. Het werkt door het lezen van de unieke microchip ID van je kat, waardoor het andere katten en dieren buiten het huis houdt. Er is geen halsband of accessoire nodig. Wanneer de kat in de buurt komt van het luik, zal het luik toegang verlenen. Het kattenluik blijft gesloten voor alle dieren die niet in het systeem geprogrammeerd staan. Je kunt tot 32 verschillende katten programmeren met dit luik. Het systeem werkt op alle gangbare typen microchips.

Pluspunten
 • Geeft je kat de vrijheid om naar believen het huis in en uit te gaan
 • Voorkomt dat andere katten en dieren uw huis binnenkomen
 • Werkt met microchipherkenning, waardoor er geen halsbanden of accessoires nodig zijn
 • Kan worden geïnstalleerd in deuren, glas en muren, waardoor flexibiliteit in plaatsing mogelijk is
Minpunten
 • Mogelijk niet geschikt voor grotere katten of kleine honden

2. Beste Goedkoopste Kattenluik – Petsave

Welkom bij onze vrolijke en informatieve productbeschrijving over het Petsave kattenluik! Deze wonderbaarlijke deur voor uw kleine vrienden zal hun leven en het uwe gemakkelijker maken.

Productdetails

Dit kattenluik is voorzien van een zelfsluitende magnetische flap en een afsluitbaar binnenpaneel. Het is liefdevol ontworpen voor onze kleine vrienden – perfect voor katten tot 7 kilo en kleine honden tot 3 kg.

Fun en Handig

Stel je voor, je zit op een koude winteravond lekker warm binnen. Plotseling krabt je kleine vriend aan de deur om naar buiten te gaan. Dankzij het Petsave dierenluik hoef je je niet meer in de kou te wagen! Je kleine vrienden kunnen met gemak naar binnen en buiten gaan, terwijl jij lekker binnen blijft.

Onze Ervaring

Ik heb dit dierenluik zelf geïnstalleerd voor mijn kleine kat Whiskers. Het was echt een spelveranderaar! Whiskers kan nu naar believen in en uit lopen zonder dat ik elke keer de deur voor hem hoef te openen.

 • Handig en gemakkelijk in gebruik
 • Zelfsluitende magnetische flap
 • Afsluitbaar binnenpaneel
 • Geschikt voor katten tot 7 kilo en kleine honden tot 3 kg

Koop vandaag nog het Petsave kattenluik en maak het leven van jou en je kleine vriend makkelijker en leuker!

Pluspunten
 • Biedt katten en kleine honden tot 7 kg gemakkelijk toegang tot de buitenlucht
 • Geschikt voor verschillende soorten muren en deuren, maar ook voor glazen ramen
 • Eenvoudig te installeren met meegeleverde tunnel
Minpunten
 • Beperkt tot slechts 4 posities voor het vergrendelen van de deur

3. Beste Kattenluik met Tunnel – Skipoo

Het Skipoo kattenluik is de perfecte oplossing voor de vrijheid van je kat. Het kattenluik zorgt ervoor dat je kat zelfstandig door het luik het huis kan verlaten en binnenkomen.

Vier vergrendelingsstanden

Het kattenluik heeft vier vergrendelingsstanden, waardoor jij bepaalt waar je huisdier heen gaat. Je hoeft nooit meer de hele dag de deur open en dicht te doen!

De vergrendelingsstanden

 • Je kat kan alleen naar binnen
 • Je kat kan alleen naar buiten
 • Volledig open
 • Volledig dicht

Windstopsysteem

Wanneer je kat door het kattenluik gaat, zal deze automatisch sluiten door de magneetsluiting. Dit wordt ook wel het “windstopsysteem” genoemd. Door het windstopsysteem heeft het kattenluik altijd een goede afsluiting tegen weersinvloeden en koude lucht. Het kattenluik is dus zeer weerbestendig.

Geïntegreerde Tunnel

Het Skipoo kattenluik is met geïntegreerde tunnel, zodat je niet tegen de binnenkant van je deur aankijkt. De tunnel heeft een standaard diktemaat, waardoor deze op bijna elke deur past. Blijk je toch een te dunne deur te hebben, kun je de tunnel eenvoudig inkorten.

Pluspunten
 • De 4 vergrendelingsstanden zorgen voor flexibiliteit in het regelen van de toegang van je kat tot het kattenluik.
 • De magnetische sluiting zorgt voor een goede afdichting tegen weersinvloeden en koude lucht, waardoor het kattenluik weerbestendig is
 • De geïntegreerde tunnel verbergt de binnenkant van je deur en past op de meeste deurmaten.
Minpunten
 • De magnetische sluiting is niet altijd sterk genoeg om te voorkomen dat andere dieren door het kattenluik naar binnen kunnen.

4. Beste Kattenluik voor Grote & Kleine Katten 

Elke trotse katteneigenaar weet hoe vermoeiend het kan zijn om constant de deur open en dicht te doen voor onze vierpotige vrienden. Daarom introduceren we met veel enthousiasme het Lunspets kattenluik, de ideale oplossing voor de vrijheid van uw huisdier!

Geschikt voor Alle Deuren

Het Lunspets Kattenluik is uniek omdat het geschikt is voor alle deuren en dunne muren. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over de beperkingen van uw huis, want dit kattenluik past altijd!

Verschillende Vergrendelingsstanden

Met het Lunspets Kattenluik heeft u de volledige controle over de bewegingsvrijheid van uw kat. Het kattenluik heeft namelijk 4 verschillende vergrendelingsstanden. Dit betekent dat u gemakkelijk kunt bepalen wanneer uw kat naar binnen of buiten mag.

Magnetische Sluiting met Tochtstrip

Geen zorgen meer over kille tocht of regen die het huis binnenkomt. Het Lunspets Kattenluik heeft een magnetische sluiting met tochtstrip. Dit zorgt ervoor dat het luikje altijd dicht blijft bij wind en regen, zodat de warmte binnen blijft en de koude buiten.

Probeer het Lunspets Kattenluik Vandaag Nog!

Gun uw kat de vrijheid die hij verdient met het Lunspets Kattenluik. Probeer het vandaag nog en ervaar zelf het gemak en comfort!

Pluspunten
 • Geschikt voor alle deuren en dunne muren, dus geen zorgen over compatibiliteit
 • Magnetische sluiting met tochtstrip houdt wind en regen buiten, voor een comfortabel binnenklimaat
 • Biedt 4 verschillende vergrendelposities voor controle over de bewegingen van je kat
Minpunten
 • Sommige katten hebben tijd nodig om aan het gebruik van het kattenluik te wennen

5. Beste kattenluik met 4 vergrendelingsstanden – Rirri kattenluik

Dit Rirri kattenluik, met zijn royale afmetingen van 25 x 23,5 cm, is speciaal ontworpen om tegemoet te komen aan grote kattenrassen. Dit betekent dat zelfs de grootste en meest majestueuze katten comfortabel kunnen passeren, in en uit kunnen lopen en vrij kunnen bewegen. Het biedt ruimte en gemak voor katten van alle formaten, waardoor ze zonder enige beperking kunnen genieten van hun avonturen in de buitenlucht of gezelligheid binnenshuis.

Ontworpen om de Elementen te Trotseren

Dit Rirri kattenluik is ontworpen om de elementen te trotseren, ongeacht het weer. Regen of zonneschijn, dit weerbestendige kattenluik staat altijd paraat. Of je nu binnen of buiten woont, jouw kat kan op elk moment van de dag vrij in en uit gaan zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de weersomstandigheden. Het duurzame en weerbestendige ontwerp zorgt ervoor dat het kattenluik zijn prestaties behoudt, ongeacht wat Moeder Natuur in petto heeft.

4 Vergrendelingsstanden voor Flexibiliteit en Veiligheid

De vier vergrendelingsstanden van dit Rirri kattenluik bieden een scala aan voordelen. Allereerst heb je de volledige controle over de toegang van jouw kat: je kunt kiezen of jouw kat alleen naar binnen mag, alleen naar buiten mag, beide kanten op mag gaan, of dat het kattenluik volledig vergrendeld is voor maximale veiligheid. Dit betekent dat je de flexibiliteit hebt om de toegang aan te passen aan de behoeften van jouw kat en de situatie, terwijl je tegelijkertijd de controle houdt over wie er binnenkomt.

Pluspunten
 • Geschikt voor grote kattenrassen
 • Weerbestendig ontwerp
 • Eenvoudige installatie bespaart tijd en moeite
 • ier vergrendelposities bieden flexibiliteit en controle
Minpunten
 • Misschien niet nodig voor kleinere kattenrassen

Waar moet je op letten als je een kattenluik gaat kopen?

Als trotse katteneigenaren weten we allemaal hoeveel onze harige vrienden genieten van een beetje vrijheid. Een kattenluik kan ze precies dat bieden! Maar voordat je je portemonnee tevoorschijn haalt, zijn er enkele dingen die je moet overwegen.

1. De grootte

De grootte van je kat is een belangrijke factor bij de aankoop van een kattenluik. Je wilt er zeker van zijn dat je kat gemakkelijk door het luik kan, maar ook dat het niet te groot is zodat andere (ongewenste) dieren ook de weg naar binnen kunnen vinden.

2. Het type kattenluik

Er zijn verschillende soorten kattenluiken, hier volgen enkele opties:

 1. Normaal kattenluik: Dit is de meest eenvoudige en goedkope optie.
 2. Magnetisch kattenluik: Met een magnetische halsband kan je kat het luik openen.
 3. Infrarood kattenluik: Een infrarood sleutel aan de halsband van je kat opent het luik.
 4. Microchip kattenluik: Dit luik leest de unieke microchip van je kat en laat alleen jouw kat binnen.

3. De plaatsing

Waar ga je het kattenluik plaatsen? Dit is een belangrijk aspect om over na te denken. De meest voorkomende plekken zijn deuren, maar sommige mensen kiezen ervoor om ze in muren of ramen te plaatsen.

4. Het materiaal

De meeste kattenluiken zijn gemaakt van plastic, maar er zijn ook modellen van aluminium. Hoewel aluminium duurzamer is, is het ook duurder. Denk goed na over waar je bereid bent in te investeren.

Succes met je keuze!

Het kopen van een kattenluik kan een geweldige manier zijn om je kat wat extra vrijheid te geven. Door deze punten in overweging te nemen, weet ik zeker dat je de perfecte keuze voor jou en je kat gaat maken. Succes!

Ontdek nog meer andere topproducten!

Als een trotse katteneigenaar weet ik hoe belangrijk het is om de beste benodigdheden voor onze harige vrienden te hebben. Laten we samen enkele onmisbare kattenartikelen bekijken.

Kattenbak

Het vinden van de juiste kattenbak kan een uitdaging zijn. Elke kat heeft haar eigen voorkeuren. Sommigen houden van overdekte bakken, terwijl anderen open bakken prefereren. Mijn kat Tijger bijvoorbeeld, houdt van haar bak met hoge randen. Het houdt het zand netjes binnen terwijl ze graaft en speelt. En het allerbelangrijkste, het maakt het schoonmaken een stuk eenvoudiger voor mij!

Drinkfontein voor katten

 1. Hydratatie is essentieel: Zoals bij ons mensen, is water ook voor katten essentieel. Een drinkfonteinstimuleert hen om meer te drinken door het water continu te laten stromen, wat hun gezondheid ten goede komt.
 2. Geniet van de rust: Mijn kat Misty houdt van haar drinkfontein. Het geruis van het stromende water werkt rustgevend en helpt haar om te ontspannen.
 3. Gemakkelijk te gebruiken: De meeste drinkfonteinen zijn gemakkelijk te gebruiken en te reinigen. Zorg er gewoon voor dat je het water regelmatig ververst om je kat schoon en vers water te bieden.

Katten hangmat

Als het gaat om katten hangmatten, kan ik je uit persoonlijke ervaring vertellen dat ze een grote hit zijn! Mijn kat Muffin brengt de meeste van haar middagen door in haar hangmat, kijkend naar de vogels buiten. Het is haar persoonlijke toevluchtsoord waar ze zich kan terugtrekken en ontspannen na een lange dag van spelen en avonturen.

 • Comfortabel: De hangmatten zijn ontworpen om het comfort van je kat te maximaliseren. Ze zijn zacht, comfortabel en perfect voor een dutje.
 • Plaatsbesparend: In tegenstelling tot grote kattenbomen, zijn hangmatten compact en ruimtebesparend. Ze kunnen aan de muur of onder stoelen en tafels worden gehangen om ruimte te besparen.

In conclusie, de kattenbak, de drinkfontein en de hangmat zijn drie essentiële items die elke katteneigenaar zou moeten hebben. Ze houden je kat gelukkig en gezond, en maken het leven van elke katteneigenaar een beetje gemakkelijker.

Veelgestelde Vragen over Kattenluiken

1. Wat is een kattenluik?

Een kattenluik is een klein deurtje dat speciaal ontworpen is om uw kat binnen en buiten te laten gaan zonder dat u de deur hoeft te openen.

2. Waarom zou ik een kattenluik installeren?

Het installeren van een kattenluik geeft uw kat de vrijheid om zelf te kiezen wanneer ze naar binnen of buiten wil gaan. Dit kan ook handig zijn als u lange dagen werkt en niet altijd thuis kunt zijn om de deur voor uw kat te openen.

3. Zijn er verschillende soorten kattenluiken?

Ja, er zijn verschillende soorten kattenluiken. Sommige hebben een simpele klapdeur, terwijl andere modellen een chip of magneet kunnen herkennen die aan de halsband van uw kat bevestigd is, zodat alleen uw kat naar binnen kan.

4. Hoe installeer ik een kattenluik?

De installatie van een kattenluik hangt af van het type dat u kiest. Over het algemeen moet u een gat in de deur of muur maken op de juiste grootte van het kattenluik. Zorg ervoor dat het gat op de juiste hoogte is voor uw kat.

5. Zijn kattenluiken veilig?

Kattenluiken kunnen veilig zijn zolang u de juiste voorzorgsmaatregelen neemt. Kies voor een model dat alleen opent voor uw kat en zorg ervoor dat uw kat altijd een veilige plek heeft om naar te vluchten mocht er een indringer zijn.

6. Kan mijn kat een kattenluik gebruiken?

De meeste katten kunnen leren om een kattenluik te gebruiken. Het kan even duren voordat uw kat het doorheeft, maar met een beetje geduld en training kan uw kat al snel genieten van de vrijheid die een kattenluik biedt.

Voordelig kopen
Logo